Om mig ~ About me!Copyright  © All Rights Reserved

Mitt namn är Mathilda Lückner och jag i det natursköna Mariedal i Götene kommun. Jag startade kenneln 2002 och den första Explicit kullen föddes 2003. Totalt har jag haft 13 kullar hittills och jag är så oerhört tacksam för allt som detta med hundarna ger mig precis varenda dag.


Valet av ras var enkelt för mig. Uppfödd i en familj där hundar var en naturlig del, men då brukshundar, så visste jag att jag inte ville leva ett liv utan hund. Efter att ha haft riesenschnauzer och schäfer och blivit mamma till min underbara son Filip så ville jag ha en hundras som var lite mer följsam och lämplig som familjehund. Jag mindes mitt första möte med en flat, och hur vacker jag tyckte den var. Glänsande svart päls, svansen på svaj evigt viftande och det var en riktigt hundig hund.


Efter att ha ringt runt och även besökt några uppfödare och flatägare så var valet klart och det var dags att hitta en kennel. Jag och Filip åkte och besökte Ragnhild Ulin på Kennel Amanza som då, detta var 1999, hade en kull.


Både Filip och jag åkte därifrån som på små moln, ett par veckor till sen skulle en av de små svarta busungarna bli vår. Lyckan var total när jag åkte och hämtade vad som blev min älskade Trigger, i stamtavlan Almanza Pull the Trigger. Han var och kommer för alltid vara den perfekta flatten i mina ögon. Glad, social, vacker, duktig och älskade allt med en puls. Jag fick 11 ½ år med honom,han fick en 1:a i ökl jakt, blev champion och tävlade lydnads kl 3 och jag kommer förevigt vara tacksam att han fanns i mitt liv. Han var också far till min första kull.


Mitt val av kennelnamn var enkelt. Explicit betyder tydlig och eftersom jag alltid tror på att vara ärlig och säga som det är, och har gjort så sedan barnsben så var det givet att det skulle bli Explicit för mig.


Min första tik köptes ifrån Kennel Flatterhaft och hon hette SVCH Flatterhaft Black Magic at Explicit "Maggie". Hon var en underbar hund, och framför allt en fantastisk mor till sina valpar. Hon lämnade ett stort tomrum i våra hjärtan men jag är glad över att hennes linjer finns kvar i mina hundar idag.


Jag är oerhört stolt över att mina hundar har avkommor hos flera ledande uppfödarerunt om i världen och väldigt tacksam över att de fortsätter att förgylla livet för deras ägare. Jag brukar säga att den enda kärlek som går att köpas för pengar, det är den enorma kärleken man får uppleva ifrån sin hund och för mig är det obetalbart.


Du som läser detta är varmt välkommen att höra av dig om du har några frågor, eller kanske vill komma och hälsa på mig och hundarna för att bekanta dig med rasen.

Väl mött! :)